Mosterdsoep met Appenzeller Extra en gerookte zalm

mosterdsoep met Appenzeller Extra en gerookte zalmIngrediënten (4 p.)

  • 2 el boter
  • 2 el maïszetmeel/maïzena
  • 2 el grove Limburgse mosterd of mosterd van weleer
  • 1 dl melk
  • 5 dl kippenbouillon
  • 200 gr. Appenzeller Extra (gemalen)
  • peper
  • 90 gr. gerookte zalm (in blokjes)
  • 2 lente-uitjes (fijngesneden)

Bereiding

Smelt de boter en voeg al roerend de maïzena, mosterd en melk toe. Laat de saus 2 minuten indikken.
Breng de bouillon aan de kook en smelt hierin de Appenzeller Extra. Giet de bouillon over het mosterdmengsel. Verwarm al roerend tot de soep licht gebonden is. Breng verder op smaak met peper (en eventueel zout).
Garneer met zalm en uitjes.

Smakelijk!