Heerlijke maaltijdpannenkoek

Ingrediënten:

Voor de pannenkoeken:

  • 1 kop speltmeel
  • 1 kop karnemelk (of gewone melk)
  • 1 koffielepel suiker
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 3 koffielepels zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 1 kop Gruyère Alpage AOC (gemalen)

Garnituur:

  • 3 tomaten in plakjes
  • 1 groene en 1 rode paprika in blokjes

Bereiding:

  • Meng alle ingrediënten voor de pannenkoeken tot een glad beslag en laat het beslag even rusten.
  • Roer het beslag nog even goed door.
  • Laat de pannenkoekenpan goed warm worden en doe er een lepel beslag in.**
  • Bak de pannenkoek aan beide zijden mooi goudbruin en werk naar believen af met de tomaat en paprika.
  • Dien onmiddellijk op.

**Je kan de paprika en tomaat ook meebakken door het samen met het beslag in de pan te doen.

 

 Smakelijk!